Tonijn salade

Tonijn salade met pruimen en hüttenkäse

De combi van een tonijn salade met pruimen en hüttenkäse klinkt nou niet bepaald veelbelovend. Wie eet er nou pruimen met tonijn? Sowieso vond ik het eerst maar niks om fruit toe te voegen aan een salade. Nu doe ik niet anders.

 

Het toevoegen van fruit is namelijk niet alleen voedzaam, het is ook nog eens super lekker ook. Het geeft net dat extra frisse of zoete tintje en maakt van je salade een vrolijk feestje. Als je op een barbecue zo’n happy salade voorschotelt, kun je ervan uitgaan dat je hier veel complimentjes over krijgt. En dat terwijl het zo super easy is. Niet iedereen kent de optie om fruit toe te voegen aan z’n salade. Een keer wat anders dan een standaard Griekse of casear salade.

Tonijn salade

En de variaties van fruit met andere ingrediënten in een salade zijn echt eindeloos! Wat dacht je bijvoorbeeld van aardbeien met balsamicoazijn en geitenkaas? Of kiwi met dadels en hüttenkäse? En meloen met pharmaham en een basillicum dressing? Of mango, avocado en gerookte kip.. Of deze versie dus van tonijn, pruimen en hüttenkäse.

Zo zijn er nog wel veel en veel meer combinaties mogelijk. Het is gewoon een kwestie van uitproberen. Net zoals met deze voedzame tonijn salade, die je misschien niet zo aanspreekt, maar toch echt super lekker is!

Welke combi van fruit vind jij t lekkerst in je salade?

Ingrediënten tonijn salade met pruimen
( 1 persoon)
• ½ blikje tonijn op waterbasis
• 2 handen veldsla of rucola
• 1 flinke eetlepel hüttenkäse
• 2 (kleine) pruimen
• Handje pompoenpitten

Wat te doen:
Leg de sla op een bord of in een schaaltje.

Ontpit de pruimen en snijd in kleine stukjes. Voeg deze samen met de tonijn toe aan de salade.

Schep daarboven op de hüttenkäse en garneer met wat pompoenpitjes. Eetsmakelijk!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *