vegan cheesecake

Vegan cheesecake van cashews

Een vegan cheesecake zonder kaas. Maak dat de kat wijs zou ik een aantal jaar geleden hebben gezegd. Geen kaas – geen cheesecake. Onmogelijk.

Daar denk ik nu wel anders over. Waar ik eerst als óntzettende cheesecake liefhebber dit taartje wat voedzamer probeerde te maken door de roomkaas voor kwark te vervangen – gebruik ik nu helemaal geen zuivel meer.

vegan cheesecake

Nu maak ik namelijk gebruik van cashewnoten als vulling. Als je deze voor zo’ n acht uur in water weekt en ze vervolgens blendt tot een geheel, krijgt het een heerlijke romige smaak wat het een perfecte vulling voor een cheesecake maakt.

En dat niet alleen. Het taartje wordt er ook nog eens voedzamer door ook! Dus niet alleen beter voor de wereld en de diertjes, maar ook voor jouw lichaam. Tenzij je natuurlijk alles in één keer op eet – wat bij deze vegan cheesecake het geval kan zijn. Hij is namelijk ontzettend lekker!

Ingrediënten vegan cheesecake:
(6 stukjes)

Bodem:
6 digsteve volkoren koekjes (vegan variant)
2 el. kokosolie gesmolten
1 el. maple syrup

Vulling:
100 gram cashewnoten – voor 8 uur geweekt in water
2 el. citroen sap
Rasp van 1 kleine citroen
2 el. kokosnootolie
2 el. kokos room (vette variant)
2 el. maple syrup – of meer naar smaak
50 gram bevroren blueberries

Wat te doen: 
Verkuimel de koekjes in een keukenmachine of blender. Voeg vervolgens de gesmolten kokoslie en de maple syrup toe. Mix alles door elkaar totdat er een soort van plakkerige pasta ontstaat. Als dit niet het geval is kun je nog wat meer kokosnootolie en/of maple syrup naar smaak toevoegen.

Druk het mensgel nu in een kleine springvorm (12cm). Heb je deze niet? Bekleed dan een cakeblik of een bakje met bakpapier. Plaats de sprinvorm in de vriezer

Doe alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine en blend tot een egale romige massa. Giet de vulling over de bodem en dek af met plastic.

Zet de vegan cheesecake voor minimaal 4 uur in de vriezer.

Haal de springvorm ervan af en laat de cheesecake voor een kwartiertje staan. Snijd het taartje vervolgens in zessen en wacht nog zo’n 5 minuten voordat je hem serveert.

Garneer met wat verse aardbeien of bosbessen en kokosnoot snippers. Geniet ervan.

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *