vegan pannenkoek

Vegan pannenkoeken van boekweit

Ik ben echt gek op pannenkoeken! Niet alleen als een zoet ontbijt, maar ook een hartige pannenkoek als lunch vind ik heerlijk. Omdat ik nu steeds meer plantaardig eet, is het niet meer mogelijk om van mijn spelt pannenkoeken recept te smullen aangezien hier ei in verwerkt zit.

Maar dit betekent niet dat ik ineens geen pannenkoeken meer kan eten. Integendeel zelfs! Het is misschien even uitproberen en iet wat creatief zijn, maar er is altijd wel een oplossing te vinden voor een voedingsmiddel.

vegan pannenkoek

En wat blijkt? Je hebt eigenlijk geen eens een ei nodig als bindmiddel bij pannenkoeken! Bij het weglaten ervan zullen de pannenkoeken alsnog niet mislukken.

Toch heb ik gekozen om het ei te vervangen voor rijpe bananen. Hierdoor wordt de structuur iets romiger en de mix wat zoeter. Precies zoals ik het lekker vind. Zelfs als je niet plantaardig eet zijn deze vegan pannenkoeken zeker het proberen waard. Vooral met een klodder kokosyoghurt en wat maple syurp is ie een aanrader!

Ingrediënten vegan pannenkoeken:
(6 pannenkoeken)
200 ml havermout melk – of andere plantaardige melk
100 gram havermouten – fijngemalen
100 gram boekweit meel
2 rijpe bananen
2 tl. bakpoeder
1 tl. vanille extract

Toppings:
Wat noten
Handje bosbessen
Schep kokosyoghurt
Maple syrup

Wat te doen:
Voeg alle ingrediënten toe aan een blender. Mix het tot een geheel.

Verhit wat kokosolie in een koekenpan en schenk wat van het beslag erin. Draai de vegan pannenkoek om als de onderkant wat bruinig begint te worden.

Decoreer met toppings naar keuze en geniet ervan!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *