vegan pannenkoek

Vegan pannenkoeken met ijs

Ik ben echt gek op pannenkoeken! Niet alleen als een zoet ontbijt, maar ook een hartige pannenkoek als lunch vind ik heerlijk. Omdat ik nu steeds meer plantaardig eet, is het niet meer mogelijk om van mijn spelt pannenkoeken recept te smullen aangezien hier ei in verwerkt zit.

Maar dit betekent niet dat ik ineens geen pannenkoeken meer kan eten. Integendeel zelfs! Het is misschien even uitproberen en iet wat creatief zijn, maar er is altijd wel een oplossing te vinden voor een voedingsmiddel.

vegan pannenkoeken

En wat blijkt? Je hebt eigenlijk geen eens een ei nodig als bindmiddel bij pannenkoeken! Bij het weglaten ervan zullen de pannenkoeken alsnog niet mislukken.

Toch heb ik gekozen om het ei te vervangen voor een kleine rijpe banaan. Hierdoor wordt de structuur iets romiger en de mix wat zoeter. Precies zoals ik het lekker vind. Zelfs als je niet plantaardig eet zijn deze vegan pannenkoeken zeker het proberen waard. Helemaal als je het afmaakt met een klodder zelfgemaakte bosbessen ijs. Want ohhh my, wat is dat lekker zeg!

Ingrediënten vegan pannenkoeken:
(4 pannenkoeken)
250 ml havermout melk – of andere plantaardige melk
125 gram volkoren speltmeel
1 kleine rijpe banaan

Bosbessen ijs:
Een grote bevroren banaan
Handvol bevroren bosbessen

 

Wat te doen:
Voeg alle ingrediënten toe aan een blender. Mix het tot een geheel.

Verhit wat kokosolie in een koekenpan en schenk wat van het beslag erin. Draai de vegan pannenkoek om als de onderkant wat bruinig begint te worden.

Voor het ijs doe je de banaan samen met de bosbessen in een blender. Mix tot een geheel. Het kan zijn dat je af en toe tussendoor even het mengsel naar beneden moet duwen met een lepel.

Schep een lepel ijs op je pannenkoek en geniet ervan.

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *