vegan pizza

Vegan pizza met mozzarella en pesto

Weetje wat zo leuk is aan plantaardig eten? Overal is wel een alternatief voor te bedenken.
Zin in yoghurt? Craving voor kaas? Chocolade? IJs? Burgers? Of zelfs pizza? Noem het maar op en het is te maken in een vegan variant!

Zo had ik een paar dagen terug ontzettend veel zin in nachos. Ik was dan ook blij als een kind toen we in een veganistisch tentje gingen lunchen met jawel, nachos op het menu! Voor maar een tientje had ik een dik bord vol met mais chips, zwarte bonen salsa, guacemole, vegan bio cheese en soya sour cream. Lekker dat het was!

caption id=”attachment_2988″ align=”aligncenter” width=”650″]vegan pizza

Na deze eerste positieve plantaardige kaas ervaring was ik razend enthousiast om hier zelf mee te gaan experimenteren in de keuken. Het eerste wat in me opkwam was pizza. Want ik hoor je al denken, wat is pizza zonder kaas?

Nou ik zal je vertellen dat deze vegan pizza zonder de mozzarella ook al heerlijk is! Doordat er edelgistvlokken in de pesto verwerkt zitten, krijgt ie al een wat kazige smaak. Toch wilde ik ook een variant uitproberen mét kaas aangezien hier een pizza veelal om bekend staat.

Dus haalde ik alles in huis om zelf deze mozzarella te maken, die overigens in 10 minuten al klaar is. Vervolgens hoefde ik alleen nog maar de vegan pizza te beleggen met dit kaasje, in de oven te schuiven en wat geduld te hebben.

Zoveel extra moeite kost het helemaal niet en het resultaat was heerlijk! Zodra de pizza uit de oven komt, is de mozzarella lekker romig van binnen en een beetje stevig van buiten. Precies zoals je het wilt hebben. Dus voor de vegan kaasfreaks onder ons is dit echt een aanrader.

Ingrediënten vegan pizza:
(2 personen)
2 (volkoren) wraps – of een andere bodem naar keuze
1 courgette
2 el. zelfgemaakte vegan pesto
2 bollen plantaardige mozzarella
1 blikje tomatenpuree
1 el. olijfolie
Italiaanse kruiden
Avocado als garnering

Wat te doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden

Roer de olijfolie. tomatenpuree en kruiden door elkaar. Verdeel de saus over twee wraps en verspreid het uit met de achterkant van een lepel.

Verdeel ook de pesto over de wraps en smeer uit. Schaaf vervolgens de courgette flinter dun en bedek de gehele wrap ermee.

Leg de nu vegan pizza op een bakplaat en bak voor zo’n 12 minuten in de oven. Beleg met plakjes avocado en eventueel wat rucola. Geniet ervan!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *