vegan snicker

Vegan snicker slice met pindakaas

Pindakaas! Ik ben er dol op. Tegenwoordig is het populaider dan ooit maar al voor de hype was het een van mijn van favoriete producten. Zo roosterder ik vroeger altijd broodjes waarop ik een dikke laag pindakaas smeerde en decoreerde met wat suiker. Zo heerlijk vond ik dat.

Of ik likte de hele pan uit waar de satésaus ingezeten had. Soms at ik het ook gewoon straight out of the jar. Ik kon dan ook niet begrijpen dat mijn zus geen pindakaas lustte. Dat er überhaupt mensen bestaan die niet van pindakaas houden. Hoe dan?

vegan snicker

Alles is zoveel beter met pindakaas! De klassiekers van brood en crackers tot aan chocolade, ijs, koekjes en bananen wordt in combinatie met dit bruine goud echt goddelijk! Zelfs in taartjes, muffins en baksels is het een topper.

Ook in deze vegan snicker doet ie z’n werk goed. In combinatie met de crunch van de pinda’s en de chocolade bodem krijg je echt het gevoel alsof je op een stukje hemel aan te kauwen bent.

Zo heerlijk! De zes slices vegan snickers die ik vandaag gemaakt heb waren dan ook zo op.

Ingrediënten vegan snicker:
(6 slices)

Bodem:
75 gram pinda’s
75 gram dadels
3 el. raw cacaopoeder
1 el. maple syrup
1 el. water

Vulling:
120 gram pindakaas
2 el. maple syrup
Snufje zout
Twee handjes pinda’s grof gehakt.

Topping:
Een handvol pinda’s grof gehakt
20 gram pure chocolade in stukjes – ik gebruikte 70%

Wat te doen:
Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe aan een keukenmachine of blender en mix totdat er een kleverige massa ontstaat.

Schep het mengsel in een bakje of bakvorm. Verspreid de bodem gelijkmatig en druk het met je handen stevig aan. Zet in de koelkast.

Roer ondertussen de ingrediënten voor de vulling goed door elkaar in een kom.

Schep de vulling boven op de bodem en plaats voor 20 minuten in de diepvres.

Garneer met de topping en snijd in zes stukken.

Geniet ervan!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *