vegan tiramisu

Vegan tiramisu trifle

Laatst zijn vriendlief en ik uit eten geweest bij een vegan pizzeria in Sydney waar ze met trots gecertificeerde traditionele Napolitaanse woodfired pizza’s serveren die 100% plantaardig zijn.

Samen met het deeg dat nog met de hand gekneed wordt en belangrijke hoofd ingrediënten die helemaal uit Italië overkomen – draaien ze elke keer weer de perfecte bodem.

vegan tiramisu

Aangezien ze niet adverteren dat ze 100% plantaardig zijn – trekken ze gasten van alle doelgroepen. Vegan – niet vegan, het maakt allemaal niet uit. Iedereen komt er om zijn pizza craving te stillen.

De rijen beginnen dan ook al vroeg bij deze populaire tent. Als ik in Sydney zou wonen, zou ik ook iedere dag voor de deur staan. De pizza’s die ik hier gehad heb zijn namelijk by far de lekkerste die ik ooit heb gehad!

Ook bij de toetjes slaan ze de plank niet mis. Ik ben geen groot fan van tiramisu maar degene die ze hier serveren is echt to die for! Zo ongelofelijk lekker.

Dit heeft me dan ook op het idee gebracht om zelf een keer vegan tiramisu te maken. En vandaag was is het daar de perfecte dag voor. Vanavond komt er namelijk een vriend die uit Italië komt bij ons eten die ook nog eens vegan is.

Helaas kwam ik er na wat research achter dat er iets meer tijd in het maken van een vegan tiramisu gaat zitten dan gedacht. Normaal zou ik deze tijd erin steken – maar dat lukte me vandaag gewoon niet. Daarom heb ik door nog wat meer research te doen dankzij Appie een wat simpelere variant gevonden.

vegan tiramisu

En hierbij stond ik na het proeven versteld van het resultaat. Ondanks dat ie niet zo smaakte als bij de pizzeria (wat naar mijn mening ook onmogelijk is) was ie erg lekker! Zelfs Stefano met z’n kritische Italiaanse blik was tevreden.

Zeker een dikke aanrader dus! Een volgende keer ga ik echt proberen om zelf een vegan tiramisu te maken maar voor nu is dit zeker een goede optie.

Ingrediënten vegan tiramisu
(6 porties)
Vocht van een blik kikkererwten
300 gram kokosyogurt (creamy variant)
300 gram volkoren digestive koekjes
100 ml espreso
70 gram (bruine) suiker
3 el. amaretto
50 gram pure chocolade in stukjes – minstens 70%
1 el. raw cacoapoeder

Wat te doen:
Laat de kikkererwten uitlekken en vang het aquafaba (vocht) op. Bewaar de kikkererwten voor iets anders – zoals geroosterde chickpeas uit de oven of deze hummus.

Klop het aquafaba zo stijf mogelijk totdat er pieken ontstaan. Voeg al kloppend de suiker toe en klop nog voor een minuutje door. Spatel vervolgens de kokosyoghurt erdoor en zet even aan de kant.

Als je het idee hebt dat het schuim wat dunnig wordt -plaats het mengsel dan voor zo’n 10 minuten in de vriezer.

Verkruimel vervolgens de koekjes grof. Giet de amaretto en de espresso erover en meng met de chocolade.

Verdeel vervolgens 1/3 van het fijngeklopte kokosschuim over zes glazen (of over een grote schaal). Schep vervolgens de helft van de het koekjesmengsel erboven op. Herhaal tot alles op is en eindig met het kokosschuim.

Strooi vervolgens met behulp van een zeefje wat cacaopoeder erover heen en eventueel wat chocolade.

Zet voor een uurtje in de koelkast om op te stijven of serveer gelijk.

Geniet ervan!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *