vegan tosti zonder kaas

Vegan tosti zonder kaas

Ik ben echt óntzettend gek op kaas. Sinds ik plantaardig eet vind ik het laten staan van vlees dan ook geen probleem. Kaas daarentegen .. Poeh dat vind ik soms maar lastig hoor! Kaas maakt op één of andere manier een gerecht helemaal af. Als een kers op de taart. Ik kan de smaak van kaas dan ook zo waarderen!

Waarom ik dan niet gewoon kaas eet als ik het toch zo mis? Omdat dit tegen mijn principes en idealen ingaat. Ik wil eigenlijk geen enkel aandeel hebben in dierenleed, op welke manier dan ook.

vegan tosti zonder kaas

Er is natuurlijk altijd nog de optie om nep-kaas te gebruiken. Hier ben ik niet een groot fan van. Daarom probeer ik altijd op een creatieve manier iets anders te bedenken. Dus veranderde ik de ouderwetse ham-kaas tosti in een vegan tosti met groenten en een kurkuma sausje.

En ik hoor je al denken.. een tosti zonder kaas? Ga toch weg! Het klinkt inderdaad een beetje gek maar ik kan je vertellen dat het met de juiste ingrediënten minstens zo lekker kan zijn als de bekende variant. Want geloof me, bij deze vegan tosti mis je de kaas niet eens!

Ingrediënten vegan tosti:

– Flinke handvol roerbakgroentes na keuze (ik ging voor rode kool, wortel en boerenkool)
– 2 sneetjes zuurdesem brood (liefst volkoren)
– scheutje soja saus
Kurkuma sausje

Wat te doen:

Verhit wat kokosolie in de pan, voeg een scheutje sojasaus naar smaak toe en roerbak de groentes voor een paar minuten.

Haal de tosti ijzer tevoorschijn. Beleg een sneetje broodje met de groente. Schep hier 2 theelepels kurkuama saus op en leg het andere sneetje brood erboven op. Bak de tosti totdat ie krokant is.

Je kunt altijd nog wat extra saus naar smaak toevoegen. Geniet ervan!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *