perzik uit de oven

Verse perzik uit de oven met een crumble laagje

De perziken liggen weer volop in de winkel. En dit is ook niet zo gek aangezien deze zachte roze vruchten het seizoensfruit van juni zijn. In deze maand zijn de perziken lekker rijp en het meest verkrijgbaar. En door de grote aanvoer zijn ze dus lekker voordelig! Deze week waren ze bijna in elke supermarkt wel in de aanbieding, dus ik heb even flink ingeslagen.

perzik uit de ovenEn je kunt eigenlijk veel meer met deze zachte rode vrucht dan je denkt! Ze zijn namelijk heerlijk door de kwark of yoghurt, door een salade of een rijstgerecht , als vulling van pannenkoekjes of in taartjes. Maar los is deze zoete zachte vrucht heerlijk!

Toch wilde ik iets anders met de perziken doen dan de hier boven genoemde opties. Ik wilde er een lekker toetje van maken, maar dan zonder al te veel poespas. Gewoon een lekker nagerechtje die laag is in calorieën en waarbij niet te veel moeite gedaan hoeft te worden. Een toetje die dus ook gewoon doordeweeks kan.

Om dit te realiseren had ik niet meer nodig dan een perzik, wat honing, amandelen en kwark. Wie had dat gedacht? En het maken ervan kost maar een paar minuutjes van je tijd. Je moet alleen even geduld als ze in de oven staan. En wil je er een iets luxer toetje van maken voor bijvoorbeeld gasten die je over de vloer hebt of voor in het weekend? Dan kun je de kwark vervangen voor een bolletje vanille ijs.

Ingrediënten verse perzik uit de oven:
(per persoon)
• 1 verse perzik (of uit blik)
• Wat honing
• 2 amandelen
• 1 el kwark of Griekse yoghurt

Wat te doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden

Halveer de perziken en snijd de pit eruit (dit kan even lastig zijn).

Leg de perziken met het gat naar boven in een ovenschaal. Smeer de randjes in met wat honing.

Snijd vervolgens de amandelen tot hele kleine fijne stukjes en strooi deze over de honing.

Bak voor 15 minuten in de oven.

Schep vervolgens een klodder kwark in het midden en je toetje is klaar. Enjoy!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *