Moederdag

Wees dankbaar voor je lieve moeder

Wees dankbaar voor je lieve moeder!

Het is weer bijna Moederdag. Tijd om te laten zien hoe dankbaar je bent voor jouw moeder! Want zeg nou zelf, hoe oud je ook bent, zonder haar ben jij niet wie je nu bent.

Moederdag wordt vaak gezien als commerciële onzin of als een traditie. Ik zie het meer als een dag om even stil te staan hoeveel je wel niet aan je moeder te danken hebt.

Moederdag

Natuurlijk ben je het niet altijd eens met elkaar, zijn er misschien dingen voorgevallen of is de band niet zo sterk. Maar vergeet nooit dat haar leven in het teken stond van jou! Ze heeft jarenlang geleefd als jouw persoonlijke bediende. Van kok tot schoonmaker en van chauffeur tot bijlesdocent.

Het begon allemaal al bij het verschonen van je vieze poepluiers. Je voeden als je honger had. Troosten als je verdrietig was. Een boekje lezen voor het slapen gaan. Een kus om je aan te moedigen. Oprechte aandacht en onvoorwaardelijke liefde. Zichzelf alles ontzeggen, puur en alleen voor jou.

Hoe erg jij ook als vervelende puber tegen je moeder hebt lopen schreeuwen. Hoe onredelijk of gemeen je ook kon zijn. Hoeveel verdriet je je eigen moeder ook deed. Wat je ook had uitgevreten. Je had nog steeds een dak boven je hoofd.

Ze probeerde je alles te geven. Ze was je persoonlijke bank als het ware. Speelgoed, schoolgeld, kleding, tandarts, een beugel, dokter, een fiets, boeken, huur, zakgeld, medicijnen, uitjes, vakantie, sport, kapper, schoenen, benzine, verjaardagsfeestjes, cadeautjes en ga zo maar door. Dit alles gratis en voor niets. Heb je daar ooit wel eens bij stilgestaan?

Ze heeft altijd het beste met je voor gehad. Ze heeft je gevormd. Leerde je normen en waarden. Meer dan dat zelfs. Ze leerde je als het ware alles wat je moet weten in deze wereld! Van zindelijkheid tot zelfstandig worden.

Tegenwoordig focussen we ons vooral op het negatieve en nemen we alles maar voor lief in ons drukke bestaan. Ik vind dan ook dat we best vaker even stil mogen staan bij wat we allemaal wel niet hebben in ons leven.

Moederdag is dan ook de perfecte gelegenheid om je moeder te laten zien dat je dankbaar bent voor haar. Even stilstaan bij het feit hoeveel ze wel niet voor jouw bestwil heeft gedaan en nog steeds doet! Niet door middel van een duur cadeau maar door iets kleins zoals een dikke knuffel, een lief kaartje, haar helpen met een klusje, een ontbijtje of bed of lekker voor haar te koken.

Het zijn juist de kleine dingen die het doen in het leven. Wedden dat je haar er hartstikke blij mee maakt? Een fijne Moederdag iedereen!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *