hummus

Zelfgemaakte hummus van kikkererwten

Zelfgemaakte hummus is zo super easy om te maken en toch doen we het vaak niet. Het liefst kopen we zoveel mogelijk kant en klaar voedsel uit de supermarkt. We zijn tegenwoodig ook zo druk – alle kleine beetjes helpen dan ook om tijd te besparen..

Dit is iets wat ik zo ontzettend zonde vind! Bij een zelfgemaakte hummus bespaar je namelijk zoveel meer dan alleen tijd. Het scheelt in de portomonnee maar ook in het consumeren van olie. Je wilt namelijk niet weten hoeveel olie en andere troep er wel niet in sommige soorten hummus verwerkt zit.

hummus

Naast het feit dat er voor deze extra (palm)olie regenwoud gekapt moet worden, kan het ook nog eens funest zijn voor je eigen lichaam. Niet dat dat ene bakje hummus gelijk je dood wordt natuurlijk, maar toch..Elk klein beetje olie wat we kunnen besparen, is weer mooi meegenomen.

We consumeren met z’n allen namelijk tegenwoordig zoveel olie. In bijna elk product dat we in ons winkelmandje leggen is wel een soort olie te vinden – check de ingredientenlijst maar eens!

Sinds ik me hier bewust van ben maak ik zoveel mogelijk mijn eigen zelfgemaakte hummus. Ondanks dat het beter is voor mijn eigen lijf en de wereld is, is het ook gewoon veel lekkerder.

En zoveel extra tijd en moeite kost het niet eens.. Helemaal niet als je meer in een keer maakt . Ik maak daarom altijd een flinke bak vol waarmee vriendlief en ik zeker een dikke week vooruit kunnen.

Oftwel; alleen maar voordelen aan een eigen zelfgemaakte hummus. Aan de slag zou ik zeggen!

(Tip: als je alleen bent – is het misschien een idee om de ingredienten te halveren)

Ingrediënten zelfgemaakte hummus:
2 blikken kikkererwten
2 teentjes knoflook
2 tl. komijnpoeder
1/2 tl. chilivlokken
Sap van 1 citroen
30 ml olijfolie – of meer naar wens
1 el. tahini – optioneel
Peper en zout naar smaak

Wat te doen:
Voeg alle ingrediënten toe en mix tot een egala massa. Als je het mengsel iets te droog vind kun je water of meer olijfolie toevoegen.

Breng op smaak met peper en zout.

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *