Zomerde salade

Zoete zomerse salade met nectarine en dadels

Hmm.. deze salade is echt ideaal voor op een warme zomerdag. Zoals vandaag bijvoorbeeld! Je kunt hem namelijk al in een paar minuutjes klaar hebben. En dit vind ik super fijn, want wie zit er nou op te wachten om tijdens zo’n hittegolf in de keuken te moeten staan? Ik in ieder geval niet!

 

Daarnaast heb je maar een paar ingrediënten nodig om tot deze heerlijke zoete en frisse smaken combi te komen. Door de nectarine wordt ie al lekker fris en zoet van smaak en maar door dadels toe te voegen krijg je nog net even die extra zoetigheid. De hüttenkäse zorgt ervoor dat je helemaal geen dressing of een kaassoort als topping meer nodig hebt. Die scheelt weer in de calorietjes terwijl het er zeker niet minder om gaat smaken en daarnaast wel gewoon voedzaam blijft.

Zomerde salade

En dit is helemaal fijn, vooral als je deze salade oppeuzelt in de zon in je bikini. Want je geniet van een heerlijke zomerse salade, terwijl je je lichaam voedt maar daarnaast niet al te veel calorieën binnenkrijgt. Daarnaast is dit een perfecte voedselcombinatie voor een soepele vertering. Het bevat namelijk geen zwaar te verteren voedsel waardoor er files in de darmen kunnen ontstaan. Oftewel: geen last van een opgeblazen gevoel. Hierdoor heb je niet die after dinner dip en houdt je ook na de maaltijd een platte buik!

Ingrediënten zomerse salade:
( 2 personen, 5 minuten)
• 1 zak veldsla (of andere soort sla)
• 2 nectarines
• 6 dadels
• 2 (flinke) el. hüttenkäse
• Handje walnoten

Wat te doen:
Doe de sla in een bak en schep er de hüttenkäse boven op.

Snijd de dadels en nectarine in stukjes (dit kan een beetje lastig zijn door de pit). Voeg deze samen met een handje walnoten toe aan de salade.

Even husselen en klaar is je zomerse salade! Lekker om mee te nemen als lunch of avondeten naar het park. Geniet ervan!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

2 gedachten over “Zoete zomerse salade met nectarine en dadels”

  1. Hallo Maria, wat een heerlijke salades heb in je blogs staan maar ik zie dat je erg veel geitenkaas gebruikt en daar ben ik niet gek op is er een alternatief voor vervangende kaas ? Met vriendelijke groet Tineke.

    1. Dankjewel Tineke! Jaa hoor, feta kaas is een optie voor geitenkaas. Ook mozzarella of hüttenkäse is een idee, maar dit heeft wel een veel minder uitgesproken smaak. Daarnaast zou je blauwschimmelkaas eens kunnen proberen maar die heeft, net zoals geitenkaas, een pittige smaak. Hier moet je wel van houden natuurlijk. Camembert of brie zijn ook lekker vol en romig van smaak. Deze hebben beide ook een aangename pittigheid in de nasmaak.

      Het is denk ik gewoon even een kwestie van uitproberen welke smaken jij lekker vindt! Ik hoop dat je er iets aan hebt, liefs maris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *